Europese campagne tegen de financiŽle misdaad en de belastingparadijzen
Presentatie (NLD)

Gezamenlijke acties van het in omloop brengen en of het frauduleuze gebruik van rijkdommen is een financiŽle misdaad. Het geld van de financiŽle misdaad, afkomstig van speculatie en van alle zwarte handel, drugs, proxenenitisme (prostitutie), etc Het verrijkt de fraudeurs, voedt de corruptie, en onderhoudt en brengt dictators aan de macht met behulp van wapensmokkel etc. en deze financiert weer zijn huurlegers en terroristische organisaties mee.

- De financiŽle misdaad ontrekt op deze manier de benodigde middelen die aan de gezondheidszorg, scholing en hulp in arme landen zouden moeten worden uitgegeven.

- Dit vindt plaats in de veiligheid van belastingparadijzen, die om kapitaal aan te trekken, hebben gekozen voor het onderbrengen en het beschermen van de fraudeurs tegen de belasting en eventuele lastige vragen van de justitie. Deze staten herbergen bedrijven (virtuele bedrijven- postnummer etc)op een zodanige manier georganiseerd, dat de identiteit van de eigenaren onbekend blijft.

- Het betreffende geld kan zich in deze belastingparadijzen verbergen dankzij het banksysteem, die zegt en beweert zelf de authenticiteit van het geld na te trekken.

- En behalve dat de banken alle sporen van transacties, de nette en de minder nette bewaren (witwaspraktijken), weigeren ze informatie daarover prijs te geven. Een vrije justitiŽle toegang tot deze gegevens verkleint de kans op frauduleuze transacties.

De overheid van onze landen tolereren of trekken profijt van deze illegale praktijken.

- Om deze illegale daden in de kiem te smoren, hebben de rechters van verschillende Europese landen zonder succes sinds 1996 (Oproep van Geneve, oproep aan het Europese parlement van 1998, Manifest van Straatsburg.) het aanvaarden van gemeenschappelijke regelvorming gevraagd (gepubliceerd in de”Corpus Juris van 1997.).

- Uniforme beschrijving van financiŽle delicten. Het in leven roepen van een Europees gemeenschappelijk orgaan (Europees parket) belast met het zoeken en behandelen van alle financiŽle infracties, volgens een uniforme procedure kunnen alle obstakels die een onderzoek in de weg staan worden opgeheven (het ongelimiteerde in beroep gaan)

Wij vragen u deze oproepen te ondersteunen

- De maatregelen tegen de belastingparadijzen.
- De wijziging van bankcontroles.

Door de bijgevoegde petitie, die tegelijkertijd in alle Europese landen wordt gepresenteerd, te ondertekenen.

 

Europese campagne tegen de financiŽle misdaad en de belastingparadijzen

- © 2003 : Attac Romans