Eurooppalainen kampanja talousrikollisuutta ja veroparatiiseja vastaan
Introduction (FIN)

Kaikki lait ja toimet, jotka helpottavat vilpillisen omaisuuden keruuta, kiertoa tai käyttöä ovat olennainen osa ”talousrikollisuutta”.

Talousrikollisuudessa liikkuva raha on tulosta finanssikeinottelusta ja kaikenlaisesta liikenteestä mm. huume- ja seksibisneksessä. Se rikastuttaa huijareita, ruokkii korruptiota, mahdollistaa diktaattorien valtaannousun ja siellä pysymisenasekauppojen ja palkkasoturien avulla. Se myös rahoittaa terroristiverkostoa.

Talousrikollisuus evää valtioilta tarpeellisia varoja terveydenhuollosta, koulutuksesta ja köyhien maiden avustuksista. Se löytää suojaa valtioista ( veroparatiiseista ), jotka houkutellakseen pääomaa ovat päättäneet toivottaa huijarit tervetulleiksi ja suojella heitä demokraattisten maiden valtiovarain- ja oikeusministeriöiden tiedusteluilta.

Nämä valtiot majoittavat yhtiöitä (”sateenvarjoyhtiöitä”), jotka on organisoitu siten , että omistajien ja yhtiökumppanien henkilöllisyys pysyy salassa.

Raha kiertää ja löytää turvapaikan veroparatiiseissa johtuen pankkijärjestelmästä, joka väittää itse pystyvänsä tarkastamaan varojensa puhtauden, käyttäen omaa tutkimusjärjestelmäänsä ! Lisäksi pankit, jotka pitävät kirjaa kaikista sekä puhtaan että likaisen rahan liikkeistä maailmassa ( merkittynä muistiin ”clearing” tai ” kompensaatiojärjestelmän” avulla ) kieltäytyvät antamasta tietojaan. Tuomarien mahdollisuus päästä näihin tietoihin vapaasti käsiksi rajoittaisi voimakkaasti talousrikollisuuden mahdollisuuksia.

Maidemme viranomaiset myöskin sietävät tai hyödyntävät näitä laittomia piirejä.

Vuodesta 1996 lähtien ( Geneven kansainvälinen vetoomus, vetoomus Euroopan parlamentille 1998, Strasbourgin manifesti ) , taistellakseen tämän kaltaista rikollisuutta vastaan, tuomarit monissa Euroopan maissa ovat, turhaan, vaatineet yhteisten sääntöjen luomista ( kuten ”corpus juris” 1997 ) :

1) Yhtenäistä eurooppalaista määritelmää tietyille kansainvälisille talousrikkomuksille

2) Eurooppalaisen yleisen syyttäjän viraston luomista tutkimaan rikkeitä, ja yhteisiä menettelytapoja lopettamaan yletön lakikikkailu ja vetoomusten käyttö

KUTSUMME SINUT TUKEMAAN NÄITÄ PYYNTÖJÄ HALLITUKSILLEMME SEKÄ SUURIMITTAISTA VAATIMUSTA TOIMIIN VEROPARATIISEJA VASTAAN JA SUURTEN MUUTOSTEN PUOLESTA PANKKITOIMINTOJEN KONTROLLOINNISSA. ALLEKIRJOITA OHEINEN ADRESSI, JOKA ESITELLÄÄN YHTÄ AIKAA KAIKISSA EUROOPAN UNIONIN MAISSA !

 

Eurooppalainen kampanja talousrikollisuutta ja veroparatiiseja vastaan

- © 2003 : Attac Romans